Friday, December 23, 2011

Babai Ceghita Lama~ Hello Kulim !

Assalamualaikum WBT...

waaa-waaa..penat cek memandikan kekasih cek yang setia walau kemana saja cek pi dia mesti polo punya..memang loyal la kekasih cek ni..keke..nak taw sapa dia? ehh-ehh..salah-salah..bukan sapa~ tapi natang apa sebetuinya..keke..hampa yang loyal-loyal kat beloq cipot cek ni mesti tau natang pa kekasih cek ni..lu pikiaq la senighi no (malaih nak tulis)..

taun baghu da nak dekat..apa azam hampa? kawen empat? biaq betoy?! (0_o)..umoq beghapa dah?? 100 taun..tok ce laghat lagi ka?? laghat?? uiii..sakan tok ce..haha..kalau azam benda baik-baik tu tak pa la..ni dok boh azam

"Hello TCI (taman cempaka indah) ! dis ya i wan tu rempit antil i kan slip ander da rela (trela)"

sakan la kalau azam lagu tu no..haha..

la ni cek bukan nak cegheta pasai azam..bukan pasai rempit "or wat eva" la omputih katakan..la ni cek nak cegheta bahawa cek akan chiow daghi "dive smell hill" ni..tataw tang mana? isshh..kata tera geo..haha..bukit selambau la~ ggrrr~ pasai pa? pasai cek dapat gheja kat sana..gheja pa? ishh..banyak soai ngat aihh..gheja jaga CC ja..CC pun tataw? haiya~ CC tu "CIUM & CEMOLOT"..haha..CC tu CYBER CAFE la..hampa ni..sampai akronim pa akronim pun tataw pala ekoq lagi ni..gena na jadi propeser..nanti interbiu nak jadi propeser mesti depa tanya "wat is da maksud of Cl in da kemikel periodik tebel? " satgi buat hampa pi jawab Cl tu CEMOLOT LANI naya ja..propeser pa propeser..propeser bawah titi ja la..tataw propeser bawah titi? ishh..kolot ngat aihh..propeser bawah titi tu penagih dadah laa..pasai pa kata gutu? depa kan selalu buat eksperimen..ada bansen bener (lilin)..ada tes tiub (paip ganja)..hebat kan depa..tapi mintak simpang la no..kalau buleh tak mau la no jadi gutu..apa omputeh kata? rabish? biaq la..

nak taw cam na cek dapat keja? mudah saja~ la..la ni semua senang..ketet sini..keluaq da..ketet sana..keluaq banyak lagi..ketet sana sini..mula nak keluaq pelek-pelek..haha..gaji cek kat sana saghi 25 ghinggit..ok la tu daghi dok menggedik kat ghumah ja..kughang-kughang ada gak la duit poket kalau gheja ni..kan-kan-kan? haaa..pada yang malas nak gheja tu..kalau pameli hampa tak bagi tok sah la dok gedik gagah nak gheja..satgi dok pi habaq "tuu pikri tu kata kalau tak gheja maknanya pemalaih !" haaa..toksah dok buat naya na..haha..dapat permit..jalan..tadak permit..babai..so nau keputusan is in yor hen k..doa kan cek maju jaya na~ jangan dok buat dengki pulak na..satgi pi dok panggey bomoh mai tanam spenda ka kt pintu CC..uiii..jangan-jangan..haha..ok la..cek cabut dulu na..lap yu ol..

Assalamuaalaikum WBT..

Wednesday, December 21, 2011

Baik Kan Saya?

Assalamualaikum WBT...

hai-hai~ lama ta update blog cek yang ntah apa-apa ni kan..rindu dak?? batuah hampa na rindu kat cek kan..muehaha..kepada yang merindu mekaseh la no..keke~ patutnya kan ada lagi post pasai cek pi jalan-jalan ke Melaka + Johor + Kuala Lumpur..muehaha..jalan sakan no depa~ maw taw arr..Budak baghu lepas SPM la katakan..enjoy bagai na rak la no oghang KL kata..

yang pasal jalang-jalang tu malaih da nak cghita..benda da lama lepas..da tu banyak yang cek tak ingat..al-maklumlah da umoq 71 la katakan..da nyanyuk na mampuih dah~  (-_-")

aghi ni cek na ceghita pasai jalan-jalan gak..tapi ni jalan dengan pren..ha tataw apa tu pren? pren tu bahasa oghang puteh laaa~ ishh..pren apa pren tataw..boipren ka gepren ka cek pun tataw la..haha..yang pasti kawan-kawan cek tu jantan asli dan sejati..maybe jambu ada la sekoq (cek la kot)..

pagi-pagi tu kami semua-semua ni pakat tegedik-tegedik la pi tunggu bas..tunggu punya tunggu punya tunggu..ada la sebijik keta nissan sentra..sah-sah la cek kenai..sapa lagi..jiran cek la..

"hampa nak pi mana ni??"

so cek pun jawab la "pi sungai petani"

"ha jom la pi sekali !"

kami pun pakat-pakat senyum sampai ke telinga la..seghonok kot dapat nek keta prii ni..ish..tak paham lagi apa tu prii?? prii tu pecuma taw dak?? ggggrrrr..habaq kata teraa sangat BI..prii pun tataw..haha..

da on da way tu kami pakat-pakat cengeng la kighi kanan kighi kanan..last jumpa kedai jual daging b**i..ok cek nak muntah..haha..

sampai ja kat destinasi yang di tuju (central square)..lepas ucap tank yu pa semua tu..kami pun chiow la..

kami semua tiga oghang..soghang kalot nak pi boh game PS3 bughok dia tu (dengki)..then dia pun tinggai la kami dua ekoq dok tkonteng-tkonteng kat situ..kami dua pun on la pasai dalam pala da set na caghi nset (cek punya la)..ingat lagi dak post ~aku sexy aku tahu~ ...haa..kan cek da ceghita kata nset cek hilang..so na pi beli hat yang paling bongok sekali la..kami pun pusing punya pusing..last jumpa kedai akak cun mana ntah..kami pun stop kat kedai dia..

"akak ! nset yang 89 ghinggit ngan 99 ghinggit tu apa beza function dia?"

akak tu pun jawab la "yang 99 ghinggit ni ada kmera..yang 89 ghinggit tu pulak tadak kmera"

"owwhhh..yang tu ja ka..tengok sat kak yang dua-dua tu"

akak tu pun dengan lemah lembutnya bawak keluaq dua-dua nset tu..belek punya belek..dia nampak cek macam bekenan nset yang 99 ghinggit tu la..terus dia bawak kluaq kotak nset tu..kami pun tak pa la..belek pi mai pi mai..

"tak pa la kak..saya amek yang 49 ghinggit tu la"

haha..baguih dak cek?? belek yang lain..beli yang lain..sangat stai..haha..contohilah cek..  :-p

Thursday, December 8, 2011

Penasihat Atau Penyengat ?!

assalamualaikum WBT...

GGGRRRR!!  cek tulis entry ni pon dalam keadaan panas walaupun kipas jeneh bedighi tu da hantam nombo tiga..tapi main ngan panas api cucukan setan ni..macam kena bakaq cekk oooiiii ~..astaghfirullah hal'azim...hmmm..sabo je la..ni kes SPM la ni..apa bala pun tataw la yang dok lekat kat hang ni SPM ooiii..sabaq banyak-banyak la no...

SEBELUM SPM :

Mood : Tension + bebai + peqongoih + sensetip

TENGAH SPM :

Mood : lagi dan semakin Tension + lagi dan semakin peqongoih + lagi dan semakin sensetip + hormon dah tak stabil

HABIS SPM (24 jam yang pertama)

Mood : Seqonok + sedih (sebab nak tinggaikan sekolah)

HABIS SPM (selepas 24 jam dan mampirnya sang penasihat dalam kegembiraan)

Mood : BENGANG + MELUAT + MENYAMPAH + MAKIN SENSETIP + QASA NAK BUNUH OQANG + BEBAI + tulis blog (cek la tu..hahaha)

haiiihhh..oqang semua pakat dok kata..

"seqonok la hang la ni mat no..SPM habeh dah"

mula-mula memang la seqonok....kawan nu melawak..kawan ni melawak (seqonok abeh SPM)..

TIBA-TIBA..muncul pulak satu kumpulan yang menjadi tanda tanya

"pasai pa depa ni? na bagi nasihat ka? ka na pelingkup mood oqang?"


one day..kawan cek post la kat FB dia tu..

"HAHA..finaly exam finished aleady...MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!! ^^"

pas tu paka-pakat dok comment la..dok melawak la..pakat-pakat tumpang seqonok la kan..mai mamat sowang ni..na kata pa tataw...pelaq la kot no..dia masuk pas tu kata lagu ni

"jangan gembira lagi..perjalanan hidup kita masih jauh"

ok fine (cek da mula berasap dah ni)..dia nak bagi nasihat kot takut-takut satgi pi dok buat natang loqlaq plak kan..bukan buleh kiqa budak-budak zaman la..tak pa la..cek teqima p la hat yang tu..then kawan cek pun balas la comment MAMAT tu..

"betoy?"

cek pun tak paham apa minah ni taip..dia nak tanya ka?? macam nak habaq kata setuju pun lagu dia gak..haihhh..pelik-pelik (garu-garu ketiak)..cek pun tak pa la..dalam hati

"tunggu sat nak tengok mamat tu nak balas apa"

sementelahan kemudian mamat tu pun reply...

"Adakah anda semua berhajat ingin berhenti setakat ini??"

ok ! yang ni soalan MENJENGKELkan A.K.A MANGKAQ ! apa punya soalan daa..macam la soalan lain tadak (yang cek nak naik api apa kes?)...ntah la..pasai SPM la kot no..then kawan cek tu eply balek..

"xpon..."

dah nampak perasaan meluat da kat situ (ye la kot..memandai ja)...tapi cek da meluap-luap da time tu..tapi masih buleh control..tok sah buat gabra..pelan-pelan kita attack dia..cek pun reply la dalam kadar gurauan caqa cek

"kaunselor mna lak ni?? enjoy sat pn x leyh..bekabung kat umah je la..tejun bangunan ka..bunoh dighi ka.."

mantap dak?? hahaha..lantak la..na maqah teqok-teqok pun..buat penat ja..so tunggu dia reply..

"DALAM ISLAM....HUKUM BUNUH DIRI ADALAH HARAM DAN BERDOSA BESAR..MAAFKAN SAYA KLU TERSALAH"

ok yang ni cek betoy-betoy nek angin..ok fine..memang betul apa yang cakap tu..tapi mamat tu nampak bagai nak nunjuk kata dia kemaih sangat..nak habaq kata dia alim la kot no..hangat hati main ngan manusia lagu ni..padahai dia pun taw..kat situ semua pakat dok seqonok..melawak-melawak..yang dia masuk dengan SKEMA..dengan AYAT TAK BULEH BLAH..dah menyebekkan balek suasana gembira dan seqonok tadi..nak nasihat pun..ikut tempat la..ni nasihat macam nak bagi oqang teqasa..memang MANGKAQ la macam tu..tak bek wooo..tu semua nak melingkup hari ceria oqang semua tu..

cek pun tibai balek la

"dalam islam juga haram menyekat kegembiraan dan berita gembira umatnya"

ntah betoi ka dak cek post tu..tapi main ngan panas ni..ajaran sesat FIKRI pun tercipta..coi~ (wat dosa ja)...mamat tu da mula ketaq lutut kot..hahaha..dia pun reply

"FIKRI FAUZI:Maaf..x ada niat uyk berbuat demikian..Cuma ingin mengingati sesama insan.."

dey..ceramah plak mamat tu..surau pun tak pernah nampak batang hidung mai..nak ceramah..ok fine..dia sembahyang kat masjid..kat masjid pun cek tanya kawan..dia kata

"budak muda ada la 2 3 keqat.."

ok maybe dia dok dalam golongan tu..tapi ntah la..who know..tapi kan..sejak dari terbinanya surau AL-ISLAH Taman Cempaka Indah tu..tak penah lagi la sejarah cek jeqomoh dia kat surau tu..tak taw nak kata la manusia..tok cek qajin dok pesan

"abaaannngg..abang pilih kawan jangan dok pilih ikut kala qambut..qambut sungguh la sama hitam..tapi hati soqang-soqang lain.."

apa-apa pun..biaq la apa yang kita buat tu bawak manfaat kepada semua oqang..jangan la takat na nunjuk kata ALIM tu toksah la..malu la ciket..

sekian..assalamuaalaikum WBT..

Tuesday, December 6, 2011

Genap 24 Jam SPM Shut Down Mood..


assalamualaikum WBT..

huhu..da genap 24 jam babe! ngeee~  nak tau dak apa cek wat selama 24 jam ni?? errr..pertanyaan tersebut kepada yang berminat nak tau je ke..hoho..sadis~  cek lagi suka perap dalam bilik pas tu ngadap my baby (lappy) hoho..sebab tu la cek putih (peqasan)..haaaa...banyak masa cek luang kat FB ja..terok kan?? apa jenis laki la hang ni?! memalukan meh~ macam anak dara jak..ngeee~ ada cek kesah?! baghu abes SPM ja da kutuk-kutuk owang..terok na mampoih (sedaq tak pa)..huhu..sabau je la sapa dapat laki camni... (-_-")

ni la keje cek kat FB

POST PERTAMA :

DUNIA!!! AKU DA ABES SPM!! 


p/s : SPM (sependa pun melayang)




POST KEDUA :

Di sebabkan aku dah abes SPM..jadi tak perlu la aku na menjaga aty sebarang manusia yang telah memijak pala or terlalu perasan HOT dengan aku..kalau x maw kena maki or wat eva..sila jangan bikin sueh or langsi sama gua na~ sekian..


p/s : poyo je lebeyh..haram x act pn..hahaha..


ok yang ni ganas sikit sebab ada la sowang or lebih minah yang peqasan HOT giler..cek pun bengang meh..mai dok wat HOT n peqasan cantik bleyh tang ni..cam **** ja...ngahaha..harap maap yer para pembaca~ geram neh...miahaha..sabau je la...




POST KETIGA :

errrr..perlu ka dok canang pasai politik kt fb ni?? x kot..lg 1..x perlu la poyo sgt..syes smak..pntang bkak site..UMNO...selak skit agy..PAS..lagi2 PKR & DAP..gggrrr..tau la demam plihan raya deh..x perlu la koya sgt...klau dok sembang yg baik2 x pa la gak..ni x..lngsung x dak manfaat..bikin kacau negara ad la..coi~


yang ni lagi 1..mentang-mentang la demam pilihan raya..tak payah la taksub sangat..ni silap hari bulan pakat dok bekelai la ni..pakat jadi peqongoih..baguih la kot noh..pergaduhan merapatkan sillaturrahim la katakan..



POST KEEMPAT :

coi~ perlu ke tunggu result SPM keluar baghu bleyh enjoy?? gggrrrrr~ pakai x p mna la jwab nya..bek dok pnjara ja..dok dlm lngkang ke..BERKABUNG! ggggrrrr..betoy dak Zy Lylax??


yang ni pun 1 lagi..budak mana ntah dia kata 

"hang gheja enjoy..oghang enjoy time 


amek result nanti la !"

saja pun na enjoy time tu..kalau dapat result cantik tak pa la gak..tapi main ngan result ting-tong punya..enjoy la sangat~ huhu..



POST KE LIMA & THE LAST :

ehhhh2...pompuan..bila terasa diri nyer HOT...peqongoih babe...sapa ta pham ap 2 pqongoih sla angkat tgn... \(-_-)



sambungan dari post yang mula-mula tadi nih..huhu..masih bengkak ngan sikap budak tu..coi~ wat dosa ja kutuk-kutuk nih...huhu..setan-setan..

apa-apa pun..berbanggalah dengan apa yang kita ada..tapi jangan dok pulon sangat na~ tak baik wooo..yang baik mai dari allah SWT dan yang bughok-bughok sah-sah la mai dari cek sendighi..huhu..mekaseh yang sudi support blog cokia mamat ni (ayat sedih na mintak kesian)..sekian..assalamualaikum WBT..






SPM (Sependa Pun Melayang) ~

assalamualaikum WBT..

SPM ohhh SPM..
Diri mu umpama sang bahang yang membakar diriku..
Begitu sukar untuk mengecapi nikmat di alam mu..
Tidak ku bayang walau sesaat tatkala waktu menjauh pergi..
Engkau yang dulunya semakin mampir ke arah ku..
Kini menjauh dan kelam dari pandangan ku...

SPM ohhh SPM...
Segala kenangan kita tak kan pudar dek bahang sang mentari...
Tidak akan ku lupa segala nostalgia ketika mengharungi mu..
Penat lelah..
Walau larut malam menginjak tua sekalipun..
Aku masih tetap bernyanyi serta berdendangkan rentak mu..

ohhhhh SPM...
Ingin ku ucap selamat kepadamu..
Perjalanan mu masih ligat dek himpunan generasi baru yang membangun...
Generasi yang haus dan dahagakan ilmu dan mata wang...
Tetapi..
Aku di sini berharap engkau ingat kepada ku..
Calon yang pernah berhadap dan melutut kepada mu...



COI~  Meleleh gak la ayaq mata cek tulis puisi atas tu..ngeee~  sapa tak sedih meh..pejam celik..tup-tup..SPM dah habis ??!!  huhu..cepat je masa bejalan..waktu mula ambik SPM...

"cepat la..bila nak habis ni ?!"

tapi bila da abes SPM

8 jam yang pertama  "aaarrggghhhh !!! yeeeeaaayyyy!!! MERDEKA !!"

24 jam yang berikutnya...

(duduk sowang-sowang) [teringat gelak tawa kawan-kawan..teringat gelagat cikgu-cikgu yang mengajar..]

waktu ni la waktu yang paling sesak...waktu ni la hampa (cek sendiri la..) akan mula ghasa betapa berharganya masa and waktu suka duka kita kat sekolah..

"kalau hampa nak taw..masa yang paling seghonok adalah masa belajaq !"

itulah kata-kata cikgu cek..A.K.A cikgu BM cek..waktu tu cek dok pikiaq

"saja pun sghonok time skolah !"

waktu tu cek pikiaq kigha nak abeh sekolah ja..best la konon-kononnya..bila habis..naaaa~ senighi maw taw arr..teringat skandal la..teringat kawan la..teringat cikgu la..cek malas na post sangat kat FB..taw dak sebab apa?? macam la hampa taw..hehe..bukan apa..cikgu cek ada cakap (bletiaq) waktu perhimpunan rasmi pasal aktiviti kokurikulum..

"bila sekolah buat aktiviti koko..langsung tak nampak batang hidung ! bila habis ja sekolah..tulis la kat face book kata rindu sekolah la rindu segala mak nenek ! padahal waktu sekolah langsung tak mau terlibat apa-apa aktiviti !"

hoho..sabau je la..satgi kalau cek post satgi..buat nya dia nampak..naya ja..hoho..tapi siyes babe..walaupun baghu ja 10 jam cek habis SPM..bangun pagi ingat dalam hati

"wey..aku nak wat pa?? sekolah dah habis.."

pastu bila dok menengung lagu ni..lagi sakan mai RINDU tu...huhu..sedey-sedey~ tapi bila pikiaq-pikiaq balek la kan..kalau enjoy waktu zaman sekolah..bila nak belajaq?? betoy dak?? (ye la kot) tapi-tapi..darah muda la katakan..mana buleh tak enjoy-enjoy ni..cuma tak over je (boleh pecaya ka?) ...heee~ cek ghasa la kan..cek enjoy lebih dari belajaq..ngeh-ngeh~

(budusnyer budak..asal hang p ngaku tang ni? malu wey)  (-_-")

ngeee~ kepada yang masih terikat ngan tag PELAJAR SEKOLAH tu..hargailah masa-masa hampa semua kat sekolah..jangan la wat taik ngan cikgu-cikgu..cian cikgu-cikgu..lagi-lagi cikgu MONSTER (disiplin)..haha..kalau kat sekolah cek..laluan untuk pi bilik disiplin tu kami panggil KARAK HIGHWAY sebab jalan dia straight ja sampai la jumpa bilik disiplin..and hampa akan jumpa helaian-helaian rambut yang digunting oleh mereka-mereka yang bertanggungjawab (cikgu MONSTER)..scene kat sini macam lebuhraya karak..pasai tu la kami panggil KARAK HIGHWAY..amacam?? kreatif ark?? hahaha..sabao je la yer cikgu..heee~

apa-apa pun..jangan bazirkan waktu hampa as a SCHOOL STUDENT..love it..cares it..hug it..kiss it..don't treat them like a rubbish..

Sekian..assalamualaikum WBT..

Monday, December 5, 2011

Di saat Sang Apek Tua Berbicara...

Mamat : apek kira berapa semua...(sambil letakkan barang-barang yang di ambil)

Apek : (sambil mengira) mat! itu potong zaka ada baguih ka?

Mamat : uish..mesti..nanti lu punya barang banyak bersih wooo..

Apek : tapi gua punya kawan cakap arr..itu potong zaka tatak baguih..kurang power..manyak semput lorrhh..

Mamat : mana ada..lu punya kawan mesti silap punya..nanti lu punya power lagi kuat woo..lagi lu punya bini lagi puas..lambat pancut..

Apek : waa..itu macam ka..ehh..lu punya potong zaka 1.3 or 1.5?

Mamat : (apa apek ni?) gua punya 6 inci la..x main la 1.3..

Apek : lu jangan tipu la mat..mana ada potong zaka 6 inci..

Mamat : (bukak zip tunjuk ****)

Apek : haiya..yang lu kasi tunjuk lu punya **** apa pasal??

Mamat : lu tak pecaya gua punya 6 inci..

Apek : haiya..gua cakap pasal itu keleta potong zaka..

Mamat : proton saga ka pek?

Apek : haaa..yang itu laaa...

Mamat : hdchwdwuy2873y23e6y2891

Sunday, December 4, 2011

Hukum Islam Diherdik! Ke mana Pemuda ISLAM Pergi?!


Amboi-amboi~  sejak bila HUKUM ISLAM kena jadi ANJING bangsa lain ni??!! sial la lu..panas nih~




Amboi haih..pasai tu la orang tua-tua tak bagi orang muda-muda macam kita ni marah..ni sampai salam pun da lupa na bagi..YA ALLAH..

Assalamualaikum WBT..ni la orang kita..biaq bangsa lain naik atas..biaq bangsa dan umat kita ni idak dok kena nganjing..bahasa kedahnya dok kena kuda la noh..

tudya ambek hang..masuk-masuk terus kena balun..panas punya pasai..ngeee~  mintak maaf la noh pada para-para pembaca kerana cek kasaq sikit dalam post kali ni..tapi pantang larang yang cek paling pantat pantang adalah seperti berikut :-

i) owang kutuk mak cek
ii) owang kutuk abah cek
iii) owang kutuk adik BRAdik cek
iv) owang kutuk TUHAN cek
v) owang kutuk NABI cek
vi) owang kutuk AGAMA cek

makna HUDUD yang ditaarifkan di dalam KAMUS DEWAN DAN PUSTAKA edisi keenam hat yang warna merah hati tu (ya la kot) dekat muka surat 547 baris yang ke 8 adalah :-

 1. (jamak bagi had) batasan atau peraturan;
 2. hukum yg telah ditetapkan ALLAH yg tidak boleh diubah-ubah oleh manusia, spt hukum zina, murtad, dan minum arak...


DITETAPKAN ALLAH bukannya para malaikat atau manusia biasa..lagi pulak tak dak langsung kaitan dengan agama lain..yang paling tak masuk akai "HUDUD AKAN MUSNAH EKONOMI MALAYSIA"   apa cer??  selama ni ekonomi MALAYSIA kan dimonopoli bangsa lain?? hatta pengganut islam hapus sekalipun..MALAYSIA tetap membangun..lagi pulak..dengan terlaksananya hudud..negara akan lebih aman..dan lebih ramai pelabur asing yang akan masuk melabur..tambahan lagi..hudud berunsur MENGAJAR bukan berunsur serakah atau MENYAKITI seperti hukum sebat yang dijana dan dijalankan oleh manusia..sebat dalam islam walaupun jumlahnya banyak..mungkin dalam 40 sebatan, 80 sebatan, dan 100 sebatan..tetapi dengan berpandukan undang-undang ALLAH..tangan sang penyebat tidak boleh diangkat sehinga ketiaknya terangkat atau terbuka..makna kata pelan ja..sekadar untuk mengajar dan menyedarkan..

Berbanding dengan sebat yang diiktiraf manusia..walaupun jumlahnya kadang-kadang 15 sebatan, 20 sebatan, dan 3 sebatan..tetapi sekali kena bebirat pungkoq..3 kali kena hancoq pungkoq..mana 1 yang lebih KEJAM dan BAWA BINASA DIRI ??

OK?! masih tak puas hati?! katanya "SISTEM PERUNDANGAN TIDAK ADIL KEPADA SEMUA PIHAK KHUSUSNYA KE ATAS KAUM WANITA"..dia kata semua pihak..dear tokei yang dok muhong lebih dari cek tu..insan yang mengganut agama ISLAM SAHAJA yang terikat dengan perundangan tu..so jangan la naif sangat..belajaq tinggi-tinggi sampai dapat PHD..adakah PHD (philsophy of doctor) atau PHD (perasaan hasad dengki) ?? You ada PHD gua SPM pun belum habis..you boleh fikir la..dengan hukuman manusia kepada perogol dan pembunuh kadang-kadang just penjara 2 3 tahun ja..then boleh ikat jamin pulak..dengan hudud pulak, sang pembunuh yang di sabit kesalahan dan terbukti bersalah dan bermotifkan yang jahat-jahat (ye la kot..cek ngaji pon tak habis lagi) akan dijatuhkan hukuman bunuh oleh sang PEMERINTAH..yang mana lebih ADIL?? You boleh pikiaq la..jangan la NGENG sangat..

walaupun cek ni semayang pun kadang-kadang tak cukup waktu..tapi pasal agama..MATI sekalipun akan ku terima..lu ingat arr..lu sekalang duduk mana negala? belapa lamai lu punya olang ada dalam tentela? walaupun itu luit lu pegang..lu kena ingat..ini negala arr..masih ala olang islam yang kuat..lu jangan bikin langsi arr..silap ali bulan lu kena nganjing balek lu jangan kata apa-apa arr..sendili mau ingat laa..


P/S : cek bukan nak cari gaduh..tapi cek tak mau agama cek owang buat taik..

HIDUP MULIA ATAU MATI SEBAGAI SYUHADA'A!!


sekian..assalamualaikum WBT...




Tuesday, November 29, 2011

Tiga Kisah,Dua Rasa

assalamualaikum WBT....

tali kecapi mula melendet,
     sang artisan mula mengherdik,
haiya! sudah lama tarak update!
      ini tangan sudah gedik-gedik...

muahahaha..TIGA KISAH,DUA RASA...hampa agak-agak la kan..natang apa aku na cegheta mai ni? kalau tataw buleh ghenyeh ja la noh..na wat gena kan..kekeke..no hal babe..

starting mana-mana cegheta pon mesti selang seli betoi dak? sat sedih~ sat happy-happy~

(mood pembaca berita...mulakan mood skema gaban)

begitulah hakikat realiti perjalanan hidup sang remaja nista ini selama beberapa hari yang padat (sebab tengah SPM)...

First story line..
Physics Paper 2
24 November 2011
12:36 PM

"nak haram..payah kot soalan tadi" (sambil selak-selak beg cari handphone)

"tu la no..aku blur gak la tadi" ngomel sang remaja lain..

(masih mencari-cari handphone dengan riak muka cuak)

"babi wey! henset aku hilang"

"hang biaq betoy?!" (cuak)

yang lain pun turut saling pandang memandang (blur)

"awat wey?"

"henset aku hilang wey..pelaq betoi la.." (mula nak naik angin + bengang)

semua pakat tengok kiri kanan...

"yang taw geng kita ja kan?"

"ha la..dua bijik lak tu dia tibai.."

"mampoih la hang speck..pakai tak leh jawab pizik la hang dok pikiaq henset hilang"

(sial kau) kata aku dalam hati..hampa semua boleh tangkap dak jalan cegheta dia?? ceghetanya nak habaq kata henset aku hilang~ sony ericson yendo dengan motorola L7...baru dua bulan aku pegang handphone sony tu..dah resap! tuhan je la yang tau betapa cuak + bengang + sedih-nya aku waktu tu..memang sah la aku tak berapa boleh na jawab paper fizik yang selepas tu (fizik kertas 3)..aku fikir mana nak cari duit? apa alasan aku nak bagi kalau mak abah tanya? semua nombor kawan-kawan & family aku semua dok dalam tu...memang otak aku da blank waktu jawab paper 3 tu..memang lahabau la mamat or minah yang rembat handphone aku tu..sabar je la..maybe ada hikmah di sebalik cerita sedih sang pencari ilmu ni..

**********************************************************************************

Second story linee
27 November 2011
Dari pagi sampai tengah malam
Kenduri kahwin Syaidatul Nor & Muhamad Nazri

macam biasalahkan..bangun pagi~ gosok telo~ garu-garu sikit~ ngeliat-ngeliat sikit~ aku bukak pintu depan..

(sial..ramai pulak orang)

boleh kata satu taman la pakat mai gotong royong untuk persiapan kenduri kahwin anak sulung MR Shabudin Omar & MRS Saniah Ismail..memang gilang gemilang la..7 khemah..tumbang bapa ekoq lembu aku pun da tak ingat..Along A.K.A Syaidatul Nor ni da macam kakak aku dah..family dia pun da macam family aku..al-maklumlah..rumah kembar dua..rumah depa ni kembar rumah aku..kalau yang biasa ada pagar pembahagi tanah kat tengah tu kan..tapi kami buang..memang akrab la ceghetanya..

kerja aku masa hari kenduri tu sebagai si pengurup pinggan A.K.A pencuci,pengutip dan pengelap pinggan..letih~ lagi-lagi masa waktu kemuncak..memang betimbun la pinggan-pinggan tu semua..da macam game alien invaders la pulak..sebab kitaorang cuma main baling ja pinggan-pinggan tu masuk dalam bekas untuk bilas pinggan-pinggan tu..best~ sampai pecah & sumbing dua bijik pinggan..heeee~ jangan marah yaaa Tuan Rumah~

dalam seronok-seronok pengantin bersanding tu..ada la sorang mamat ni (geng kami jugak) buat plan na kenakan sang raja madu kasih yang sepasang ni..plannya : bancuh air minuman pengantin dengan garam tepu..aku saksi waktu muka Along berubah time minum air tu..tapi apakan daya..kamera berkelip-kelap depan muka..takkan na spoil kot..buat pi la gaya comel pun sekadar untuk kenangan masin diaorang..hahahaha..maaf ya puan dan encik pengantin~ jahat betul la korang nih...hoho..

yang paling sempoi pulak bilamana tiba-tiba aku kena panggil untuk ganti tempat adik kepada Along sebagai pengapit pengantin lelaki..hampa bayangkan la..aku dah la comot sana sini..dengan seluar sinsing paras lutut..bulu kaki bercambah dengan pesatnya..adeh..mak menakan aku pakat gelak tengok aku dengan bangganya mengipas si pengantin dengan penuh bergaya..hahaha..(siot betoy)..yang pak cik kamera tu pulak dok mai rakam aksi-aksi mengancam aku tu..hampeh..malu gaban aku..

dalam waktu tengah buat kerja tu..para pekerja ni akan di beri upah dari masa ke semasa..upahnya adalah ROKOK! aku tak merokok~ rugi la aku~ tak dapat upah...hoho..

tapi apa-apa pun memang best la..hatta penat sekalipun..rasa puas tetap ada sebab apa yang Tuan Rumah rancang..berjalan dengan jayanya..SELAMAT PENGANTIN BARU ALONG!! (adeh teharu lak aku..ayaq mata begenang)

**********************************************************************************

Story line 3
29 November 2011
1:13 PM

"wey naim! jom pi beli nasik kat kedai mak lang..lapaq arr"

"jom-jom"

maka kami bertiga (sorang dok senyap tak cakap apa) nek la moto sorang sebijik (aku) yang dua lagi sebijik moto..da siap shopping lunch sebagai pelapik perut sebelum masuk dewan periksa..pakat-pakat rempit la balik sekolah..yang kawan aku ni da siap parking..aku tengah on the way na sampai..tiba-tiba..

"sreeetttttt!! praaanngg!! gedebuk!"

"adeh~"

moto aku terbabas dek langgar lumut waktu ambek site membelok na masuk tempat parking..naseb la aku tak guling-guling ala racer motoGP tu..tapi yang kesiannya awek aku la..CT110..da tesadai tepi tu..side mirror pecah..brek tangan bengkok..cover dia calar & pecah..naseb tak terok..da lepas kejadian tu..kami semua pakat lawan gelak teringat apa yang jadi..macam bongek lak aku rasa..hahaha..so on the way balek tu moto aku tak ber-side mirror la natijahnya..da jadi rempit lak moto aku nih...huhu..

(cegheta ni kira 2 in 1 la..gembira ada..sedih pun ada)

heee..apa-apa pun..happy always..assalamualaikum~







Friday, November 18, 2011

Perlukah Seusia Aku Diheret Bersama?

assalamualaikum dan salam selepas Isyak~ keke..

Perlukah pemuda seusia aku diheret bersama ke dalam permasalahan politik kaum dewasa yang sering dicanang dan dibangga segenap penduduk Malaysia..Tetapi haruskah pemuda seusia aku iheret bersama? Masjid yang dahulunya dijadikan sebagai medium untuk menyatu padukan umat..Tetapi kini, masjid dijadikan sebagai kawasan bebas untuk berceramah tentang politik..Adakah semua ini relevan bagi pembentukan sahsiah dan minda pramatang sang remaja yang tenggelam dalam gegak gempita dunia kelalaian??

   Di dalam era yang kononnya penuh dengan kemodenan ini juga telah memecahkan segolongan penduduk dengan membina masjid khas untuk penyokong parti politik yang tertentu..Misalannya, masjid ini untuk penyokong **** dan masjid ini pula untuk penyokong ****..Tetapi terfikirkah kita apakah impak yang bakal diterima oleh sang remaja moden ini?? Sana sini bercretera tentang politik..Hatta si penggunting rambut turut menjadikan isu politik sebagai modal bicara..

Ini antara dialog aku dengan si penggunting rambut di Bukit Selambau :

Si penggunting : hang baca dak paper pasal pesta sex bebas hari tu?
Aku : dak pun..Awat cik ***??
Si penggunting : haa..tu semua pembangkang punya angkara la ni..anjur benda yang bukan-bukan kononnya membawa pemodenan..


Perlukah menanam sikap benci membenci antara sesama islam di dalam benak sang remaja gagap ini?? Sebaliknya ketika di sekolah, segala apa program yang dijalankan adalah berkaitan dengan perpaduan..Cukup indah nilai yang diterapkan oleh para pendidik di sekolah..Tetapi apabila sang remaja ini keluar melangkah berhadapan dengan masyarakat..Lain pula yang terjadi, perasaan ingin bersatu bertukar kepada perasaan ingin betumbuk dan berbalah gara-gara dakyah politik ke atas pemikiran sang remaja dunia..Hasil didikan PRO dan KONTRA ini telah membawa dan membimbing ke arah kelahiran PENJAJAH MUDA..

Dengarlah wahai pembimbing ummah..Tanyalah hati..Renungkanlah sendiri..Pilihlah antara REALITI dan FANTASI..

Skema terok aku hari ni..hahahaha..yang mana betul ambilah sebagai teladan..kerana inilah medan KALAM REMAJA berkumandang..

Di mana Kita Sekarang?

assalamualaikum dan salam muhibbah..haiya~

lembu berlari takut dilapah,
     berlari hingga ke hujung simpang,
masjidnya besar lagi gah,
     tapi sayang,dimonopoli pendatang...

waktu kat masjid khariah bukit selambau ni..sambil menunggu tok bilal habis azan..sempat ler aku meninjau-ninjau saf-saf tok-tok imam,khatib dan segala bagai manusia..tapi yang asli tempatan ada la kot dalam 3 saf setengah (dalam lingkungan 5 saf di hadapan)..yang lain geng bangla dan pakistan..mana pi orang-orang bukit selambau ni?? tak sedaq lagi ka kata dunia da nak buleh dok tak berapa hari ja lagi?? haiya..

merak nan indah terus bermegah-megah,
         gagak di hutan masih tidak bernama,
begitulah hakikat sbda rasulallah,
         masjid yang indah hanya tinggal nama..

renung-renungkanlah seluruh umat islam sekalian..jangan kerana politik kita berpecah..jangan kerana harta kita berbalah..jangan kerana anasir luar kita bertelagah..bersama kita bersatu agar mencapai tahap ummah yang berkualiti dan berhemah..sebagai teladan warga seummah..

Seminggu Ber-SPM~

Apa? Hampa ingat SPM da abeh ka?? haiya~ Sebulan deh~ SEBULAN!!! Sengasara~ Rimas~ Menci-menci-menci~ kakakaka..

Blogger A : waalaikumsalam..
Blogger B : vanakam..
Blogger c : Kroh~ kroh~ (tak Mangkit g)

yolerrrrrr-yolerrrr...Assalamualaikum (ala-ala imam muda)..haaa..dah sudah bersapa..

Blogger B : buah keranji dibawa berlari
                        sambil berlari berpejam mata,
                  hidup mati di tangan ilahi,
                        asal jangan berdengki nista...

kekeke..betoi-betoi..meh aku plak..

pergi ke hutan bertemankan kera,
       di bawa pulang hampa di hati,
zaman la bukan buleh kira,
       lu langsi,lu mati~

haaaa...apa macam?? kakaka..laghi tajuk wooo..sebenaqnya aku tingin blogging..tapi tataw pebenda dah nak tulis...na cita sal SPM..sana sini dok berceretra pasal benda yang sama..busan deh..meh kita cegheta pasal benda len plak..

kompom!
aku tadak idea!
assalamualaikum~

Sunday, September 18, 2011

Cerita Panas-Panas!!! (Jom Buang Resdong)

assalamualaikum dan salam hujung minggu yang berbahagia..sebelom meh kita nyanyi beramai-ramai lagu tema cuti ganti (bagi negeri-negeri yang cuti hari jumaat)..

p/s : sila nyanyi menggunakan nada bangun pagi gosok gigi..kalau tataw ad video demo kat bawah



Bangun Pagi Gosok Telo Version (18sx)

bangun pagi..gosok telo..
guna jari di tangan..
pakai spenda terus dancing..
hati senang dan riang~

Blogger B : lucah!!
Blogger C : BOOOO!!!!
Blogger A : awesome!

yeayy!! \(^_^)/

tersebutlah al kisah~
tatkala raja beradu wan nik tun Mohd Fikri sedang beradu dengan lenanya dikejutkan dengan laungan azan subuh nan indah dari surau yang tidak seberapa jauhnya dari WHITE HOUSE beliau..beliau pun bangun dengan rasa beratnya..namun begitu beliau mengagahkan diri untuk menunaikan kewajipannya kepada tuhan pencipta alam~ bla~ bla~ bla~

-Skip-

beberapa ketika setelah itu..beliau terciom aroma yang semerbak sambal tumis..beliau berkeliaran di sekitar dapur rumahnya padahal beliau da tau bahawa bondanya tengah masak sambal tumis (wat-wat ta nampak..ala-ala teater la kononnya)

Blogger A : apa la hang ni..buat pening owang ja..habaq la kata hang dok belakon teater..
Blogger C : a'ah..kan tak pasal kite orang kata ko giler..

(T_T) haram~

pastu aku pun tolong la mak aku tu prepare untuk breakfast jap lagi (malas da na wat teater asek kena kutuk je)..haaa cita pasal breakfast ni..tingat lak dialog aku nan spupu kecik aku yang baru 2 tahun kot budak tu..nama dia mohd irfan..kami panggil dia mat pan..

Aku : pan..hang breakfast dak g??
Pan : break babi la stai!!

Semua yang ada kat si tu (aku,adik aku,abang irfan tu,and spupu aku yang lain) gelak bagai na pecah pewot dengaq budak tu punya ayat..tak leyh blah toi..tak padan umoq baghu 2 taun..hak3..adoi..bayangkan la..

sambung balek ceghita asai la no..

-Skip Lagi-

lepas makan or mentekedaghah dengan tidak bermoralnya..aku pun lepak la sat men-men BUKU JALA (netbook) aku yang menjadi satu-satunya asset yang paling aku sayang..

TIBA-TIBA!!

"assalamualaikum"

aku blank terus..sape lak mai dengan mak aku tarak..ayah aku and adik aku ja..da la aku ta mandi lagi..ngan bilik besepah..pinggan mangkuk ta basuh (bekas breakfast tadi)..gabra gak la aku..

then ayah aku pun bukak la pintu let in seorang mak cik (tapi aku panggil tok cik) jiran aku yang dok kat corner smpang White House aku ni..ingat na wat pa..rupa-rupanya na wat rawatan resdung..mula-mulanya na wat untuk mak aku..sebab beliau (mak aku) diserang demam..and pangkat resdung dia da melonjak hingga ke peringkat jeneral major..pangkat besaq da la resdung tu..sampai beliau tunduk sikit pun da meleleh lendir yang WANGI tapi lawannya..

tapi sayang bertrilion kali sayang..kebetulan jiran baik a.k.a kawan baik mak aku yang dok simpang yang 1 lagi tu sakit..so mak aku pi la tolong dia kat sana..da tu ta kan tok cik tu na tunggu lama-lama ye tak..bring kot..kalau ada PS3 leyh gak ajak tok cik men God Of War ye tak..haha..

so,ayah aku pun take oppurtunity (ntah betoi ke tak eja)

Abah : abang! hang talipon mak kata tok cik mai..tapi abah wat dulu..dan la mak tegha mak hang na balik..

Dictionary : tegha = aku pn tataw..tapi macam tunggu kedatangan la kot..

so ayah aku pon start la the treatment first..aku peghati ja la...



tudya aih..macam kulat kot keluar..banyak giler..lepas abes ayah aku wat treatment dengan 3 batang lilin yang tok cik tu bawak (lilin khas la kot)..ayah aku pon suruh aku wat gak..tok cik suh aku amek air yang dia bawak tu buat basuh muka..sambil basuh tu dia suh aku selawat sikit..nasyid-nasyid kalau boleyh RnB song la dia cakap..

HAHAHA!!

tarak aih..aku mohong ja hat yang tu..dia suh selawat ja..pastu aku baring la dengan bergayanya depan tok cik (ada udang di sebalik batu)..cucu tok cik cun kot..malatop! keh3~ pas tu tok cik start la baca selawat and segala ayat yang selalu tok cik guna time berubat..tapi tok cik bukan bomoh naaa..pas tu dia bakar lilin tersebut and letak pacak tas hidung aku..

"rasa pedih dak?"

aku pon dengan bangganya jawab "dak pun"



tudya keluaq..haaa..baghu taw..padan la aku dok gatai-gatai muka..tudya result dia..haha..time ni da mula start pedih kot kwasan-kawasan pipi and hidung..menggedikjugak la kaki aku tahan pedih..huk3..

"cek pejam mata rapat-rapat naaa..pedih mata satgi"

adoiii..tok cik..mata cek da pedih lama dah baghu tok cik na pesan..toink3~ ghasa na teghiak gak la..resdong pangkat jeneral minor kot..hak3..dekat sejam gak la treatment ni..tahan je la pedih tu..huhu..then tok cik kata kena wat 2 3 kali lagi..haaa..kena tahan pedih lagi la jawabnya..len kali aku na pesan kat tok cik..

"len kali bawak la cucu tok cik tu..baghu la ta sakit"

keh3~

ni la tok cik :




gambau-gambau yang sempat di snap time treatment :






keluaq abeh kot mata..huk3..




ok la..setakat tu dulu la entry kali ni..nanti cek update lagi na..assalamualaikum and tata! titi! tutu!


Saturday, September 17, 2011

Blogging Antara Fantasi Dan Angan-Angan 7 : Lego Bionical Dan Kenangan

Assalamualaikum dan salam muhibbah..alhamdulillah..dapat lagi kita bertemu di dalam ruangan melapangkan dada dan melampiaskan nafsu semak samun di minda..

p/s : sila baca dengan nada ala-ala khatib sedang membaca khutbah..

hoho..bila mai angin senggugut malas aku..babai la pada blog terchenta ini..bila mai angin ahmar ghajin aku..10 entry aku na tulis walaupun tarak benda na share-share ngan hampa semua..(cakap kedah la no.. :-p) tu la aku yang diberi nama Mohd Fikri Bin Ahmad Fauzi..

     ensem giler arrr!! hahaha..

Blogger A : peqasan tak habis-habis
Blogger C : yup! aku sokong!

(T_T) sampai hati...

ok-ok..kembali kepada berita utama kita..that is my kenangan with bionical robot...hak3..lawak-lawak..ehhh..tapi kan..kecik dulu aku memang gila ngan natang alah tu..dari umur 5 tahun kot..first ak beli dulu cd rom dyer..game kot kalau tak silap..time tu gambo 2d pon kira canggih tahap gaban dah..game dyer lompat-lompat elak halangan ja..tapi masakan main waktu zaman kanak-kanak..benda cokia pon dua tiga jam boleyh fokus main..

Dictionary : cokia is bahasa kedah..in natural malay is lekeh..kira benda yang tak lulus ujian ketahanan sirim la..

antara figura yang masih tersimpan elok is this one :



ceghita sinopsis sikit..al kisah bermulalah ketika sbijik robot yang bernama tohunga onepu yang datang dari suku kaum onu-koro telah mengorek tanah hingga ke teras sebuah gunung  di tengah pekan yang diberi nama mata nui dan telah terjumpa kanohi ungu (tongkat sakti) dan kemudiannya beliau terjumpa pulak kota yang dah runtuh yang tertimbus di bawah gunung berapi tersebut..beliau dok dalam tu sampai bila pon beliau tak sedar and tetiba beliau dapat khabar ntah mai mana bahawa puak beliau da pupus..kemudian beliau gunakan kuasa yang ada kat tongkat sakti tu dan digabungkan dengan topeng kanohi (topeng lagenda yang berkuasa) untuk mencantumkan kembali puak-puak robot air,angin,api dan tanah..setelah berjaya bersatu dengan benda-benda tadi tu beliau telah menjadi ketua yang membekalkan tenaga kepada semua robot waktu tu..beliau dikenali sebagai Toa Voriki (dewa tenaga)..

kalau tak silap aku la kan..robot aku yang dalam gambo tu Toa Palingkop (dewa pelingkup) kot..haha..yang ni tarak dalam mana-mana manuskrip na..melawak ja..tapi sinopsis tu betoi laaaa..takkan na muhong kot..

Dictionary : muhong = bohong

p/s : kalau na baca entry yang sebelom ni sila klik ----> I LAP U

ok la..setakat tu la dulu kot..aku bukannya Zack Zukhairi na tulis bederet-deret..hak3..ok la..have a nice night..assalamualaikum and gud night..

Kisah Basi: (13.09.2011,Selasa) Jamu-Jamuan Royyal 5 Sains

Asslamualaikum dan salam seangkatan dengannya~

Toink3~ \(^_^)/  Im back!! Miss me?

Blogger A : *asah-asah kuku..
Blogger B : *study~
Blogger C : *tengok blue  <--- kuang hajo

Hampeh berkali-kali hampeh krew blog aku nih... (T_T) Sampeinya hati mu korang..membiarkan diri ku ini berlayar pergi keseorangan tanpa hala tuju  ...Adoi yai~ lame tak merepek akhirnya gian ku berlepas jugak ngan indahnya...Krew-krew yang di kasihi..SELAMAT HAGHI GHAYA!!!! Sooo sorry tak dan cek nak mengupdate blog ku yang terchenta ni..

P/S : sebenaq nya malas

ok-ok..back to our head topic..JAMUUUU

Blogger A,B,C : (together) AAANNNN!!

Pandai~

Once upon a time..cewwwaaahhh!! tak leh blah..

Blogger B : poyo~
Blogger A : Boring~
Blogger C : huaaarrgghh~

yela-yela..berbekal kan modal sowang RM7..akhirnya berjaya gak class leader aku punya plan..alhamdulillah..semua go on smoothly..puas hati kot..makanan pon habis..cikgu-cikgu pun kebanyakan berjaya menghadirkan diri..kecuali cikgu-cikgu yang posa enam..tak pa~

Jika ada sumur di ladang,
     boleh la cikgu menumpang mandi,
kalau buleyh nak-nak umoq panjang,
     nanti buleh makan jamuan lagi...

Haaa..apa macam sakan dak poet aku?? haha..

Menu yang diutarakan ketika itu adalah :

    nasi penjajah A.K.A portugis beserta lauknya ayam masak red..

    ketupat dan serunding ikan bilis..

    makanan yang RINGAN-RINGAN..haha..

    ayaq pa tak tau hat ni..pelik toi..ghasa pun pelik..botoi pun pelik..susspect tol..

       and the last~ ayaq karan hitam (blackcurrent) padan ngan tukang wat pon black..  :-p  ...sebenaqnya effect cahaya tu..cian dia..keh3..

yang terbest and tergempak adalah Cik NAHH!!! penyanyi kelas pertama SMKTS jemputan khas..

Gambar beliau :



and the last of the feast segmen is...prank video..hak3...


video


keh3..jangan marah na kawan-kawan..semoga ini akan menjadi kenangan kita yang terindah pada tahun terakhir persekolahan kita ni..and credit to all of yang terlibat dalam pengendalian jamuan yang indah ini..

ok la..tu je la kot aku na post..selamat hari malaysia and assalamualaikum..

P/S : sebenaq nya belambak lagi..malas~ kuang3~

Sunday, July 17, 2011

Blogging Antara Fantasi Dan Angan-Angan 4 : Lamtak haku.Edisi (exotic food)

assalamualaikum....salam muhibbah...wahaha..dunia blog aku kian lemau gara-gara ketandusan pembaca bernorma...rindu tak kt I~~

Blogger A :   meshti la~~

Blogger B :   papa~~

Blogger C :    ehhh..ko sape??

gasak ko la blogger C..hape ko ingat aku kesah sangat ngan lawak ko yang tak menjadi tu??

kuang3~~~

ok2..today I would like to talk about food..miahaha..semalam tetiba lak mak ak x masak..so kebulor la haku n adik aku yang sowang ni..aku asek ingat dlam kepala......MAGGI...aaahhh!! syaitan sume tu..aku da la nak trial 4 mnggu lagi...tapi dalam2 pantang pon aku balun gak... lalalala~~   ok2..minat betul aku dengan bab melalut nih...tengah aku kebuloq tu..mak aku suh g beli roti......dalam pale aku...ROTI BAKAR....waaaa..nyum2..sangat sedap....aku pon mengajak adik haku ni turun pekan..berbekalkan superbike aku yg satu2 nya hak milik aku..dengan suke hati nya aku memecut selaju 40 KM/h..

Blogger A : perrgghhh!! laju siot..
Blogger B : maw taw arrr...40 km/h tuuuu....laju giler...

haaa..baghu nak taw ka...bawak laju2 bahaya..da tu minyak lak turun makin laju..bio je lambat..asalkan selamat..sesampai je di kedai tersebut..aku suruh je la pembonceng aku ni turun g beli..aku malas na g beli atas alasan pakaian ala pak haji..paham2 snighi la..malas na kata pa..

sampai je kat umah..aku terpikir lak........bukan2...1 lagi..."mana bes makan asek2 roti mayonis...roti mayonis..cemuih haih.."

Blogger A : betoi~~
Blogger B : bukan nak kata..tapi realiti...
Blogger C : sunggoh!!

ok2..then aku pun slongkaq la almari dapur umah aku ni...ghobek nyer ghobek..jumpa la sadin...aku blur sebentar....aku ingat nak sental cenggitu je..tapi x best arrhh..time aku g gnung jerai taun lepas..dowang ad masak telur cmpur sadin...miahaha...BINGGO!! telur sadin...giler aku masak cam chef wan kot..lantak ahaku nak cmpak ape..aku letak planta..ltak sadin nyer ikan..kuah x masuk lagi..kasi campur itu tulur sama kuah sadin tadi..kasi masuk mayonis mcam shila rusli nyer iklan 2..kasi campak bawang sikit..kasi campak lagi lada sulah..lempar kan sikit kacang panggang..kasi kacau gila2 punya gaya...  baru la kasi campur itu ikan sama itu kuah..hasilnya....



haha......ngeri tak??  gua call it..SADIN LANTAK HAKU...haha..adik aku mula2 tak berani nak taste..geli lah hape...last mak aku datang..

Mak : pabenda ni??
Budak Gemok a.k.a adik aku : ntah..abg boh teloq..sadin ngan kcang pnggang..(sambil wat muka sengal)

lau mak aku amek roti..kasi sapu sikt..beginilah rupanya......jeng3~~ adik aku tengok mak aku dengan muka mengharap jawapan n feedback yang positif....dup2..dup2...

Mak : hmmmmmm~~ (sambil amek 1 lagi roti)
Adik : (wat kalut bleyh)

Blogger C : perrgghhh!! kembang tkak aku tengok...

lantak ko..jnji thumbs up feedback punya...hahaha...adik aku pon sodap je beliau melantak..hampeh..tadi wat na muntah semua ada..mengong ja.....ko tengok..thumbs up lagi..tu dalam na temuntah...gambo ni bukan paksaan yo...haha...memang sedap la tu..aku mmang da sah2 la puji aku nyer masakan..haha.....haha..gimik yang sangat mantap...ok la...abes la aku nyer tajuk makanan exotic..miahaha..andai tersilap kata dan wat eva la..malas na taip bebanyak..tima kasih pada yang sering or setia mengunjungi..mekaseh.........assalamulaikum n babai....

Tuesday, May 24, 2011

Esok ? ? ! !

asslamualaikum dan salam dulu kini dan selamanya...today we would like t talk about tomorrow..tomorrow..and tomorrow..miahaha..sajak light brief candle..ok2...esok?? kimia paper 2 n biology paper 2...agak ape aku na jawab esok?? miahaha..jawab je la kan..x tau pejam mata...(tips dari cekgu aku)...sungguh bemakna tips tersebut..haha..ok2..sebenaq nyerr aku x leyh na tido..ok2..aku tipu..aku ngantok..tp ntah..ase cam x leyh na pejam...

Blogger A : tipu la ko..tadi aku tengok ko asek tesengguk cam mamat metal je time bace kimia tadi....bek ko ngaku yang ko tu ngantuk....

ok-ok fine...aku ngaku aku ngantuk...dan kalau aku letak pale~~ sure-sure la lentok terus..miahaha..wat eva la...aku saje je na melampias kan keboringan aku walaupun mate aku tengah stim gaban nih....

Blogger B : jap2...stim gaban 2 camna??

ko tau x gaban?

Blogger B :    yang ni ke??

(sepak blogger B lelaju)....tu otomen la...lembam je hampa nih......ni bawu la gaban..ape daaaa...ko try tengok mate dyer..tu la owang panggil mate stim...tecik je nampak mate dyer..merah lak 2...miahahaha...ok2..pale aku pon makin fenin ting tong da nih...   aku cabut dulu la k...n kalau na baca hasil karya I yang lain leyh je klik sini --->>>  IM UGLY AND IM PROUD.....ok team...lets move bebeh..asslamualaikum n babai....